XI Jornada - 2015

30 anys acompanyant i obrint futurs
 

La XI jornada anual de la FCD es va celebrar el dijous 19 de novembre, a partir de les 15 a 20 hores al Museu Marítim de Barcelona. 

 

La jornada dedependència (FCD) ha tingut en aquesta 11ena edició, una doble vessant: la celebració del 30è aniversari de la Federació i la reflexió al voltant del model d’intervenció.

Volem aprofitar l’ocasió per commemorar els 30 anys de la FCD amb les protagonistes de la seva trajectòria i posar en valor els progressos col·lectius aconseguits, sobre les bases del treball en xarxa, la incidència política, la sensibilització i, sobretot, el compromís amb els drets de les persones amb problemes lligats a la drogodependència.

 

Ara bé, tot i tractar-se d'una celebració, els desafiaments actuals exigeixen atorgar centralitat al diàleg i l’intercanvi de perspectives entre veus autoritzades i professionals del sector.

 

Davant la creixent tendència a donar respostes que medicalitzen en excés l'atenció a les persones amb addiccions i que ho fan des d’una mirada individualista, la FCD volem reflexionar sobre la necessitat de (re)construir la dimensió social en l’abordatge integral de les drogodependències.

 

Programa

 

La FCD

La Federació Catalana de Drogodependències (FCD) és veu i espai referent en l’àmbit de les drogodependències a Catalunya.

L’objectiu de les entitats que la composen és detectar i donar resposta a les necessitats de les persones amb drogodependències i de les seves famílies i, alhora, incidir en les polítiques públiques del sector i sensibilitzar la població.

Per tal d’aconseguir-ho, les jornades que organitzem cada any busquen generar coneixement, tot posant en comú les experiències de les entitats membres i de grups representatius de la societat.

MATERIALS

Descarrega el programa de XI Jornada de la FCD
Descarrega la Memòria de la XI Jornada de la FCD

 

#30anysFCD

Ens segueixes? @FCDrogodep

 

Amb la col·laboració del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona.

 

Amb el suport de: