Vídeos

L'esport com a eina terapèutica i d'inclusió en drogodependències (2017)

Aquest vídeo pretén visibilitzar la contribució de l’esport en la prevenció de les addiccions així com en la recuperació física, psíquica i social de la persona, sent una important eina de prevenció de conductes de risc i terapèutica durant el procés del tractament, reinserció i integració. L'esport aporta una millora de l'estat físic de les persones usuàries i en el seu equilibri personal.  Les persones milloren l'organització de l'oci i del temps lliure, incloent en la seva nova vida i rutina activitats esportives que els ajuden a combatre situacions de recaigudes per excés de temps lliure i millorant la seva autoestima.

D’altra banda, el retard en el diagnòstic i la falta d’accés al tractament és conseqüència de l’estigma que pateixen per tenir una "malaltia" "mal vista" i de la que la societat els/les considera culpables.  L’esport és a més una eina per a combatre l'estigma doncs facilita la integració de les persones usuàries en espais de relació i de trobada amb la comunitat.

Versió llarga

 

 

 

 

Versió curta

 

Polítiques de drogues: de l'acció global a l'acció local (2016)

​En motiu de la XII Jornada de la FCD vam voler donar veu a la participació de les persones amb problemes de drogodependències en la definició de polítiques públiques en aquest mateix àmbit. D'aquí va sorgir el següent vídeo.