XII Jornada: Polítiques de Drogues: de l’acció global a la local

dimecres, 30 novembre, 2016 - 09:00 fins 14:00

L'Assemblea General de Nacions Unides, principal òrgan de deliberació i formulació de polítiques públiques, va realitzar una sessió especial per tractar temes de drogues UNGASS l’any 1998 on es va acordar una Declaració política sobre el control mundial de les drogues. En el mes d’abril de 2016 a sol·licitud de diversos països es va tornar a realitzar, abans del que s’havia planificat, un UNGASS, on es va tornar a veure la distància entre els acords globals i la necessitat de construir polítiques de proximitat i d'àmbit local.

La FCD vol reflexionar i analitzar des del coneixement de les polítiques globals, les polítiques europees i de la nostra autonomia, basades majoritàriament en el control d'oferta, però sobretot treballant la demanda. I també analitzar l'aplicació i la importància del treball en polítiques de proximitat, des de l’àmbit local, centrades en les necessitats reals de les persones.

Sabem com els determinants socials influeixen en la salut de les persones; i en el tema de drogues, aquests són claus tant per entendre com una persona genera una addicció, com per realitzar prevenció o processos de rehabilitació, on la cultura, la situació social, el gènere, etc. són elements imprescindibles per aconseguir els objectius de canvi i transformació.

La Jornada vol tractar sobre aquesta dialèctica del que és global a l’àmbit local, i sobretot com treballar i construir polítiques que responguin a les realitats i necessitats de les persones.

Inscriu-te!

Les places es limiten a l’aforament de l’espai

Cliqueu el següent enllaç per a realitzar la inscripció:

https://fs3.formsite.com/Formularis/form14/index.html

Tornar a Agenda: