Video: "Convivint amb les drogues" al programa Latituds del Canal 33

dc., 18/03/15

L’ús de les drogues apareix al llarg de tota la història de la humanitat, tant per a usos recreatius com per a usos mèdics. El consum es manté constant per al voltant del 5% de la població mundial. Veus de tots els sectors reclamen centrar-se en la prevenció de riscos i a reduir els danys a la salut dels consumidors. El programa Latituds del passat 19 de març va abordar el debat amb la col·laboració d'entitats, professionals i usuaris.

Accedeix al video clicant a la imatge o aquí.

 

La reducció de danys a la salut dels consumidors i la prevenció de riscos del consum són pautes d’abordatge del problema i de respecte dels drets humans de la població consumidora. Una perspectiva sanitària, més que policial, obre el camí a que els estats prenguin el control del mercat de la droga a les màfies de narcotraficants, per evitar el fracàs de 40 anys de polítiques que només han aconseguit que a determinats països el narcotràfic sigui un poder paral·lel.

Veus de tot el món de la sanitat, la política i els mitjans de comunicació reclamen la regularització del mercat de la droga després dels últims 40 anys de polítiques fracassades, que penalitzen els consumidors i addictes i enriqueixen els narcotraficants.

 

El programa Latituds treballa per donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món en col·laboració amb la Taula del Tercer Sector. S'emet els dijous a les 23:10 al Canal 33. En aquest programa han comptat amb la col·laboració de les entitats Energy Control, ABD - Associació Benestar i Desenvolupament, Grup ATRA i de l'Agència de Salut Pública de Barcelona.