La UNAD considera que la nova Llei de Seguretat Ciutadana perjudica la rehabilitació

dc., 04/12/13

La Unió d'Associacions i Entitats d'Atenció al Drogodependent (UNAD) considera lesives moltes de les mesures previstes en la norma.

Madrid. 11/04/2013. La UNAD, en nom de la seva xarxa associativa integrada per entitats que treballen amb persones consumidores de drogues, demana al Govern que faci marxa enrere en la nova Llei de Seguretat Ciutadana, rebatejada per molts col·lectius crítics com a "Llei mordassa", ja que moltes de les mesures que contempla són lesives per la ciutadania i, en concret, perjudiquen i estigmatitzen les persones amb problemes de drogues.

La UNAD considera que aquesta nova norma vulnera els drets i llibertats de la ciutadania i suposa un clar retrocés per la recuperació de les persones amb problemes de drogues. Prova d'axò és que fins ara sí contemplava l'opció de que una persona sancionada per tinença o consum de drogues en llocs públics podria substituir la sanció per un tractament o teràpia de rehabilitació, però d'entrar en vigor la Llei aquesta possibilitat desapareixerà.

D'altra banda, la nova Llei és especialment rígida amb les persones consumidores de cànnabis que no acudeixen al mercat negre, per proveïr-se i opten pels anomenats Clubs cannàbics. La UNAD recorda que existeix des fa dècades un llarg debat internacional sobre la prohibició d¡aquesta substància i que països com els Estats Units, que va iniciar la guerra contra el cànnabis, ara no estàn comencant a legalitzar la seva producció i consum en considerar aquesta mesura més efectiva.

La FCD, com a membre de la xarxa d'entitats que treballen amb persones dreogodependents, s'adhereix al posicionament de la UNAD contra l'avantprojecte de llei.

Font: UNAD

Consulta l'Anteproyecto de Ley Orgánica de Protección de la Seguridad Ciudadana.