La IX Jornada de la FCD aborda la resposta comunitària davant la creixent addició als psicofàrmacs

dl., 11/11/13

La Federació Catalana de Drogodependències va celebrar la seva Jornada Anual el passat divendre 8 de novembre sota el títol Front l’abús de psicofàrmacs, el poder de la comunitat per enfortir i acompanyar les persones. El Dr. Joan-Ramon Laporte, director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, va realitzar la ponència marc de l’acte que va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona.

Des de les entitats d’ajuda al drogodependent així com des del teixit sanitari i associatiu s’ha detectat un creixent nombre de persones que desenvolupen addicions a fàrmacs tals com antidepressius, ansiolítics o somnífers durant els darrers anys. El context econòmic, marcat per situacions d’incertesa social i inseguretat laboral ha fet incrementar els casos d’automedicació entre la població per afrontar situacions d’estrès, ansietat o depressió.

Segons apuntava el darrer informe del Plan Nacional Sobre Drogas (PNSD) el consum d’hipnosedants és la tercera droga més consumida a Espanya després de l’alcohol i el tabac. En aquest context, la Federació Catalana de Drogodependències ha volgut dedicar la seva IX Jornada a alertar sobre els riscs de la banalització del consum de psicofàrmacs, aprofundir en el coneixement de la situació actual i en especial donar veu a les iniciatives comunitàries existents en el seu paper per enfortir la capacitat d’afrontament de les persones com a alternativa o complement a la medicació.

L’acte, on hi van assistir unes 150 persones,  va comptar amb la participació Dr. Joan-Ramon Laporte, Catedràtic de Farmacologia de la UAB i Director de la Fundació Institut Català de Farmacologia. La jornada  va poder comptar amb la intervenció de representants de les administracions entre ells, Francisco de Asís Babin, Delegat del Govern del Pla Nacional Sobre Drogues, així com membres del teixit sanitari i associatiu català.

Descarregueu el programa de la IX Jornada.
Accediu a la galeria d'imatges.
Els breu estarà disponible el informe de la Jornada amb les presentacions dels ponents.